Onnenkäpälän

Asustan puolisoni sekä koiralaumani kanssa Pajujärvellä. Koirajoukkoon kuuluu tällä hetkellä karkeakarvaisia normaalikokoisia mäyräkoiria sekä yksi kappale kaniiniversiota ja lisäksi lyhytkarvaisia ibizanpodencoja, yorkshirenterrierejä ja pomeranian. Ensimmäisen lemmikkini, syyrialaisen hamsterin, sain ala-asteiässä. Karvaisia kavereita onkin ollut perheessä siitä asti koko ajan! Ensimmäisen koirani, Rimi-saksanpaimenkoiran, sain vuonna 1995. 

Olen töissä omassa liikkeessäni, Har-Min Farmissa, jossa myydään koiratarvikkeita ja ihmisten ravintolisiä. Lisäksi meillä on erilaisia koirapalveluita. Osakkaina ovat myös siskoni, Riikka ja Kirsi Hartikainen. Suoritin kasvattajan peruskurssin Lahdessa vuonna 2003, ja kasvattajanimi minulle sekä siskolleni, Riikka Hartikaiselle, myönnettiin vuonna 2004. Olen allekirjoittanut Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumuksen. Olen suorittanut  Suomen Koirankasvattajat ry:n järjestämän Kasvattaja-akatemian, ja olen Suomen Mäyräkoiraliitto ry:n jäsen. Aloitin kasvattamaan koiria toiminimellä vuonna 2016.

Ensimmäiset jalostukseen käyttämäni karkeakarvaiset mäyräkoirat, Jussmimon Oivallinen sekä Oppes Ostessa, muuttivat luokseni vuonna 2003.


Meillä koirat saavat olla koiria. Turkkikoiratkin lenkkeilevät aamuin illoin ja usein suunnistamme metsälenkille. Koirat täyttävät minun elämäni, niin arjen, pyhät kuin juhlapäivätkin 🙂

Vastaa