Canmoy’s Tinta Roriz

Minulla oli aiemmin ollut vain normaalikokoisia mäyräkoiria. Joukkoon tuli mukaan pienen pieni Vappu. Vapun tulon myötä pääsin tutustumaan pienemmille mäykyille suunnattuun PIKA-kokeeseen, jossa on jäljestys- ja putkiosuus. Koirat eivät ole tekemisissä elävän riistan kanssa kuten isommat sukulaisensa.

Vappu aloitti näyttelyuransa suurista näyttelyistä Messukeskuksessa. Viikonlopun aikana ilmoittautumisia oli
n. 16 000. 10.12.16 Vappu oli pentunäyttelyissä RYP 1 Helin Tensonin arvioimana (niin alkuarvostelussa kuin ryhmässäkin). Seuraavana päivänäkin Vappu sijoittui jatkossa ollen RYP 4. Alussa tuomarina toimi Marjo Nygård ja jatkossa Irina Poletaeva.

Vapun sydän on kuunneltu kesällä 2017 ja eläinlääkäri totesi sen terveeksi. Vapun polvet olivat 0/0. Vuonna 2019 samanlaisissa tutkimuksissa tulokset olivat: Polvet 0/0. Silmät: Puutteellinen kyynelkanavan aukko todettu ja silmämuutosten vakavuus lievä.

Vappu sai pentuja alkuvuodesta 2020 Tiny Trotter’s Tsehovin kanssa. Kotiin jäi kasvamaan Ainotar ja Aapeli. Vuonna 2021 Vappu sai toisen pentueensa ja siitä sijoitin kaksi pentua; Onnekäpälän Belissimon ja Black Diamondin.

Canmoys Tinta Rorizin sukutaulu ja muuta tietoa

Kuva: Tiina Taulos
Helsinki Puppy Show 10.12.16. Kuva: Suomen Kennelliitto, Petri Örling.
Voittaja Puppy Show 11.12.16. Kuva: Suomen Kennelliitto, Petri Örling.